+381 69 4007073 office@jdinterior.rs

Prostorija u kojoj se  najviše vremena provodi je zasigurno kuhinja. Bilo da spremamo ozbiljna jela ili pak samo užine i napitke, to je mesto koje odiše toplinom i komforom. Tokom zimskih dana hteli to ili ne više vremena provodimo u kuhinji. Posle hladne i duge zime osim prirode budi se i želja u nama za promenama i ulepšavanjem našeg doma, a najsigurnije je početi od epicentra svih dešavanja u kući, od kuhinje! Osnova i glavni začin svake nove kuhinje jesu pločice. Ukoliko razmišljate o ovom velikom poduhvatu, pročitajte nekoliko ključnih stavki koje je potrebno osmisliti pre nego što krenete u kupovinu.

“Sreća je mala kuća sa velikom kuhinjom”- Alfred Hičkok

1. Korak – Ideja

Rađanje ideje jeste idealan način da se krene u proces renoviranja enterijera. Ukoliko niste u datom momentu nadahnuti ili ne možete da zamislite kako bi vaša nova kuhinja izgledala, ima rešenja! Na svu sreću, internet i društvene platforme prepune su sajtovima i slikama koje mogu da vas inspirišu. Pločice su zasigurno nosioci celokupnog izgleda vaše nove kuhinje. Programi koji vam nude dekorisanje enterijera pomoći će vam da vizuelno sklopite sliku onoga što ste osmislili. Ovo je,  takodje, sjajan način da okupite celu porodicu i mogućnost da se svačija ideja i glas čuju. Krajnji rezultat može biti bolji nego što ste očekivali.

2. Korak – Budžet

Nakon ideje, sledeći korak bi trebalo da se tiče finansija. Nova kuhinja jeste opterećenje za kućni budžet, medjutim ukoliko pametno balansirate i na početku odredite prioritete, lako ćete ispoštovati svoj budžet. Zvuči jednostavno,ali kad započnete renoviranje, novac odlazi i na nepredvidjene troškove koji često čine 20 % od vašeg celokupnog budžeta. Jedina stvar na čemu nikako ne biste smeli da štedite jesu pločice. Zidne i podne pločice visokog standarda nose ceo izgled vaše kuhinje i garantuju kvalitet i dugovečnost. Pored toga što imate veći izbor, one su sigurnije, lakše za održavanje i čak i sa malo detalja i ukrasa, dolaze do izražaja.

3. Korak – Planiranje

Naredni korak jeste i najuzbudljiviji, a to je planiranje. Renoviranje stare i izgradnja nove kuhinje ume da bude stresno i naporno. S toga, odvojite vreme za detaljno planiranje celokupne procedure bez puno drame. U tome vam može pomoći planer u kom možete da zapisujte i beležitite svaki korak tokom tog procesa. Kad imate sve informacije na jednom mestu, lakše ćete izbeći stres i savršeno ćete se snalaziti u novonastalim situcijama. Ukoliko niste vremenski ograničeni, postavite sebi okvirni rok završetka radova i na taj način možete sebe motivisati na aktivniji angažman oko samih radova. Planiranje  u velikoj meri pomaže i ostajanju u okvirima budžeta. Ukoliko jeste vremenom ograničeni i želite da se stvari završe u roku, onda je naš savet da se obratite stručnjaku  iz JD Interior tima koji će sa vama doći do željenih ideja i pretvoriti ih u realnost

4. Korak – Odabir stila

Pametno i pažljivo, to su ključne reči pri odabiru stila za vašu novu kuhinju. Postoji niz okolnosti koje treba razmotriti. Veličina i osvetljenost kuhinje mogu da budu  neke od stvari koje treba posebno analizirati. Svetle boje pločica  ili čak pastelne, vizuelno povećavaju i otvaraju prostor. Ukoliko imate dovoljno prostora i dosta dnevne svetlosti, izadjite iz komfor zone i osmelite se na tamnije nijanse koje su poslednjih godina poptuni favorit mnogih jer odišu elegancijom i urbanošću.

Tradicionalni stil je uvek aktuelan i to je nešto što ne izlazi iz mode. Ako iz sentimentalnih razloga ne želite da zamenite ormariće ili viseće elemente u vašoj kuhinji, nove pločice i igranje sa bojama pružaju nepresušan izvor ideja i kreacija, a da pri tom zadržite tradicional i rustičan izgled. Stil koji se menja sporadično i na svakih par godina je za one smele koji se ne plaše promena. Kuhinjske zidne i podne pločice imaju tu moć da zasene i bace u senku sve ostale prostorije u vašem domu. Zato, kada je u pitanju stil- nebo je granica i ne plašite se da eksperimentišete, možda iznenadite i sami sebe.