+381 69 4007073 office@jdinterior.rs

Nekima je najbolje rešenje za ormare u malom prostoru ništa drugo do velika kutija sa policom i šipkom u koju su gurnute stvari. Ali uz dobar dizajn, planiranje i završnu obradu, ormar može biti mnogo više. Moderan ugrađeni sistem sa vertikalnim i horizontalnim ormarićima, nišama za prikaz garderobe i radnim pločama može efikasno lepo rešiti većinu vaših potreba za skladištenjem. Evo najboljih rešenja za ormare za male prostore.

Ugradni ormari

Ako živite u stanu u gradskom stanu, odgovor na vaše probleme sa odlaganjem može biti blizu ulaznih vrata. Mnogo novijih stanova imaju šire hodnike i visoke plafone koji pružaju izvrsnu priliku za korišćenje celog zida za odlaganje.

Čak i ako niste u stanu, korišćenje svakog kvadratnog metra za skladištenje na malom prostoru znači detaljno ispitivanje sobe koju imate i planiranje kako je najbolje iskoristiti. Cilj je da se organizujete i napravite dom bez nereda tako što ćete spremište sakriti iza vrata i fioka.

Prilagođavanje vašeg skladišnog prostora unapred košta, ali to će biti od koristi kada dodje na red useljenje. Dakle, uzmite u obzir da dugoročne koristi mogu nadmašiti troškove. Promišljeno planiranje sa dizajnerom JD Interior doneće vam rešenja za skladištenja koja odgovaraju vašem prostoru i čine vaš život boljim kod kuće.

 

Budite kreativni i maštoviti

Postavljanje iste visine i dubine ormara duž zida može biti lepo. Korišćenje sličnih tonova boja može učiniti da se ormarići uklope u zid za minimalistički izgled.  Alternativno, ormarići mogu biti glavna tačka u sobi. Koristite različite dubine i visine ormara da biste razbili monotoni izgled, posebno ako jedna veličina ne odgovara svima. Uključite fioke sa uvučenim funkcijama poput ladice za priključivanje za punjenje pametnih uređaja. Ostavite male površine za ključeve i poštu. Tu radnu površinu možete poboljšati pločicama, mermerom ili kvarcom za zaista prilagođeni i jedinstveni izgled. Ugradite nišu za vaze ili neko umetničko delo i uključite ugradno svetlo iznad kako biste dodali više akcenta.

Možete uključiti i ugrađeni radni sto sa dugačkom. radnom pločom i ugrađenim električnim komponentama za napajanje i Internet veze.

Što se tiče hardvera, odaberite ručke, poteznice i dugmad koja dopunjuju vaš stil. Savremeni hardver sada sadrži mešane metale sa prirodnim materijalima poput drveta i kože. To je poput nakita za vaše ormare.

Iskombinujte boje i materijale

Uz kombinaciju fioka, hardvera i vrata, razmislite i o mešanju boja sa završnim pločama od drveta ili površinama sa uzorkom. Neprozirni stakleni umetci na vratima i fiokama takođe će razbiti monotoniju ormara. Završne obrade koje odaberete treba da dopunjuju vaš stil opremanja, posebno ako su u javnim prostorijama vašeg doma.

Pokušajte da vas ne prevare aktuelne trendi boje. Treba da potraju, a ne želite da trošite veliku količinu novca dva puta, ili češće kada se umorite od neke boje. Neutralne boje koje se stapaju sa zidovima čine da se vaš dom oseća veći.

Stvarate trajno rešenje koje će u suštini postati deo nameštaja. Zidne jedinice i nameštaj možete dizajnirati u istim završnim obradama. Ormari po meri dobro funkcionišu u otvorenim konceptima i dodaju kontinuitet vašem domu.